P4D Zorgvlied

Meest gestelde vragen

Is u het een en ander nog niet helemaal duidelijk? Mogelijk vindt u een antwoord in onderstaande lijst met veelgestelde vragen.1. Ik heb vorig jaar meegedaan, moet ik mij nu weer aanmelden?

Ja, als oud deelnemer of als nieuwe deelnemer dient u zich altijd opnieuw in te schrijven. De oud deelnemers krijgen een e-mail met de vraag om weer mee te doen.


2. Ik heb vorig jaar meegedaan, ben ik nu zeker van mijn deelname in 2022?

Ja, mits u het inschrijfformulier voor 31 augustus invult op onze website en het deelnemersgeld dan heeft betaald. Snel reageren dus!


3. Hoe weet ik nu of ik mee kan doen? Ik wil tijdig mijn accommodatie regelen.

Als u heeft ingeschreven en betaald krijgt u automatisch een bevestiging via het online inschrijfsysteem. Uw startnummer krijgt u pas bij aanmelden secretariaat op de dag van aankomst.


4. Kan ik ook mijn accommodatie regelen via het secretariaat van de paardenvierdaagse?

Nee, maar u kunt wel al vele adressen vinden op onze site bij de verblijfsaccommodatie adverteerders. In noodgevallen kunnen wij u wel verder helpen.


5. Ik heb me ingeschreven en betaald, betekent dit dat ik ben verzekerd van een startplaats?

Ja, Wanneer u heeft ingeschreven en betaald bent u verzekerd van een startplaats.


6. Moet ik als menner mijn passagier(s) ook apart inschrijven?

Nee hoor, dat is niet nodig. Alleen deelnemers hoeven zich in te schrijven.


7. Ik wil eigenlijk maar 1 of 2 dagen meerijden. Mag dat?

Ja, u kunt zich op de normale manier inschrijven en mag zelf weten hoe vaak en op welke dag(en) u daadwerkelijk mee gaat rijden. U betaalt wel gewoon voor de vier dagen.


8. Als ik me heb ingeschreven, wanneer hoor ik dan of ik mee mag doen?

Wanneer u heeft ingeschreven en betaald, bent u verzekerd van deelname voor de paardenvierdaagse


9. Kunt u voor mij ook stalling voor mijn paarden regelen?

De organisatie van de paardenvierdaagse kan geen stalling aanbieden. Graag verwijzen we naar de accommodatielijst op deze website.


10. Is een ruiter- of koetsiersbewijs verplicht?

Nee, in het gebied waar de vierdaagse gereden wordt is het ruiter- of koetsiersbewijs niet verplicht. Voor de paardenvierdaagse wordt dit wel gepromoot, omdat hiermee een zekere mate van basiskennis wordt aangetoond en omdat er een WA-verzekering aan gekoppeld is. Hebt u dit niet, dan is een WA-verzekering vereist. Bij uw particuliere WA-verzekering vallen paarden in het algemeen onder huisdieren, maar verstandiger is het om uw paard(en) expliciet in de polis op te laten nemen. Indien u niet met eigen paard(en) rijdt, sluit dan een aparte WA-verzekering af.


11. Moet mijn paard voorzien zijn van een chip en paspoort?

Op termijn moeten alle paardachtigen in Nederland voorzien zijn van een chip en een paspoort. Voor wedstrijdpaarden is dit nu al verplicht. Recreatiepaarden moeten in ieder geval een paspoort hebben waarin medicijngebruik (entingen) worden geregistreerd door een dierenarts. Kijk op www.paardenpaspoort.nl voor de complete verordening.

Deelnemende paarden moeten minimaal de leeftijd van 4 jaar bereikt hebben, en het afgelopen jaar zijn geënt tegen influenza en dienen gezond en goed getraind te zijn!

U paard/pony dient in het bezit te zijn van een geldige influenza enting!


12. Wat zijn de kosten voor deelname?

Het inschrijfgeld voor het gehele evenement bedraagt voor ruiters € 45,00 en voor menners € 60,00.

Deelnemers die zich afmelden vóór de sluitingsdatum, ontvangen het inschrijfgeld retour, met inhouding van €5,- administratie kosten.

Na 31 augustus 2022 vindt geen restitutie meer plaats.

Deelnemers die toch nog mee willen doen na datum van inschrijving betalen €10,- extra aan inschrijfgeld.


13. Wat zijn de starttijden?

Iedere deelnemer mag zelf de starttijd bepalen tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Om 18.30 uur moet iedereen zich weer bij het start-/finishbureau hebben afgemeld


14. Door het warme weer wil ik eerder starten mag dat?

Het antwoord is nee! Helaas is het is voor ons niet te organiseren om de starts te gaan vervroegen. De paardenvierdaagse is heerlijk recreatief rijden en niet wedstrijd gericht, u kunt dus uw eigen tempo zelf bepalen. Tevens rijden we door de bossen, we hebben ook rekening gehouden met de paarden/ponys, u kunt ze afsponzen op de pauze plaats als extra service. Drinkwater hebben we net als voorgaande jaren standaard paraat op de pauze plaatsen. Wanneer u wel eerder start, is de route nog niet uitgezet, en is er niemand bij de oversteek en hekjes posten en catering plaats.