P4D Zorgvlied

Evenement informatie


De Paardenvierdaagse Zorgvlied is ondergebracht in de Stichting Paardenvierdaagse Zorgvlied en georganiseerd met ondersteuning van de samenwerkende horeca- en paardenrecreatiebedrijven in Zorgvlied, Wateren en tal van vrijwilligers.

De Paardenvierdaagse Zorgvlied wordt jaarlijks gehouden in week 37. Zorgvlied en omgeving staat dan in het teken van de recreatieve paardensport.

In 2006 is de eerste paardenvierdaagse gehouden. Dit bleek een enorm succes; met toen 140 en nu 300 enthousiaste deelnemers, die uit alle delen van Nederland naar Zorgvlied komen om 4 dagen lang "aangespannen" of "onder het zadel" te genieten van het Nationaal Park Drents Friese Wold en omgeving.

Vier gevarieerde routes, elk met een lengte van ca. 25 km. worden uitgezet. De prachtige ongerepte natuur van Nationaal Park Drents Friese Wold en Boschoord blijkt een eldorado voor ruiters en menners. Ruimte, rust en de gemoedelijke sfeer zijn de kenmerken van de paardenvierdaagse van Zorgvlied.

Dagelijks wordt gestart vanaf een vast start/finishterrein aan de rand van het dorp. Er is een ruime parkeergelegenheid beschikbaar, bovendien zijn er accommodaties voor zowel deelnemers als hun paarden beschikbaar. Tijdens deze prachtige routes is er halverwege de rit een catering en voor de paarden water.

Overigens is er dagelijks op en rondom het startterrein gelegenheid andere deelnemers te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Belangrijke dagroutes informatie


De routes zijn onder voorbehoud van eventueel noodzakelijke wijzigingen. Eventuele wijzigingen worden aangegeven bij het start-/finishbureau.

Houdt u gewoon netjes aan de routes zoals aangegeven met de bekende pijlen!

De routes varieren tussen de 20 en 26 km.

Gouden regels voor een prettig verbijf in het Nationaal park voor iedereen:

Buiten de ruiterpaden en routes rijden is niet toegestaan.

Fiets- en voetpaden worden door hoeven snel vernield. Als u fiets- en wandelpaden moet oversteken, doet u dat dan stapvoets, om schade zoveel mogelijk te beperken

Laat uw paard niet van struiken of bomen eten

Passeer fietsers en wandelaars stapvoets, zodat zij niet opzij hoeven springen of in een stofwolk achterblijven

Ga niet met uw paard in een ven, om het te laten drinken. Zeldzame planten langs de oevers zijn erg kwetsbaar. Op verschillende plaatsen zijn speciale drinkbakken geplaatst.

Een speciale spartelvijver bevindt zich ten noorden van het Canadameer aan de weg Appelscha-Wateren, hier komen we tijdens de Paarden4daagse zeker een keer langs!

Vanwege brandgevaar, vragen wij u vriendelijk in het nationaal park niet te roken.

Houdt uw rustpauzes bij voorkeur op de speciale paardenrustplaatsen. Paarden trekken vaak vliegen aan. Als u de gewone picknickplaatsen gebruikt, is dat niet zo prettig voor de andere gasten. Deze pauze plaatsen zijn inbegrepen tijdens de routes van de Paarden4daagse.